SİYASET
12 Ekim 2022, Çarşamba, 15:36

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Avrupa'ya yapılacak gaz sevkiyatı için Türkiye'de büyük bir gaz merkezi oluşturabiliriz" açıklamasında bulundu. Bu açıklama sonrasında muhalif kesimin rahatsızlığı gözler önüne serildi. CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Nevşin Mengü'nün yorumu, tepkilere neden oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova Enerji Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatında Türkiye rotasının gündemde olduğunu açıkladı.

Kuzey Akım arzını Karadeniz'e yönlendirebileceklerini söyleyen Rusya lideri, Türk Akım'dan Türkiye ve Avrupa'ya gaz sevkiyatının devam edeceğini belirtti. Putin, bunun için Türkiye'de büyük bir gaz merkezi oluşturabileceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası arenada yürüttüğü diplomatik süreçleri başarıyla sonuçlandırması ise muhalif kanadı ve Türkiye düşmanlarını adeta çılgına çeviriyor.

NEVŞİN MENGÜ'NÜN PAYLAŞIMI

CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Nevşin Mengü'nün 'Avrupa'nın doğalgaz sevkiyatı Türkiye merkezinde yapılacak' haberine yaptığı yorum tartışmalara neden oldu.

Mengü, Putin'in Erdoğan'ın yeniden seçilmesi için AK Parti il başkanı gibi çalıştığını ifade etti.