GÜNDEM
24 Ekim 2020, Cumartesi, 15:31

Milli Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz'deki faaliyetlere ve 30 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında pek çok ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan Mavi Balina-2020 Tatbikatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin Doğu Akdeniz bölgesinde 27 Ekim tarihine kadar faaliyet göstereceğini belirten MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Oruç Reis'e refakat edeceğini de bildirdi.

Hatırlanacağı üzere Türkiye'ye ait gemiler arasında yer alan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, 12 Ekim 2020 tarihinde Doğu Akdeniz'de faaliyet gerçekleştirmek üzere yola çıkmıştı. Bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanlığı, geminin 27 Ekim 2020 tarihine kadar faaliyet gerçekleştireceğini bildirerek gemiye Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eşlik edeceğini, güvenliği sağlayacağını belirtti.

MAVİ BALİNA-2020 TATBİKATI

Milli Savunma Bakanlığı'nın bir diğer açıklamasında Denizaltı Savunma Harbi eğitimlerini gerçekleştirmek ve NATO usullerinin denenmesi için gerçekleştirilecek olan "Mavi Balina-2020 Tatbikatı"na 6 ülkenin katılım göstereceğini belirtti. Tatbikata Pakistan, Bulgaristan, İspanya, ABD Romanya ve İtalya'nın katılacağı öğrenildi. Söz konusu tatbikat 30 Ekim ve 10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.