GÜNDEM
25 Nisan 2021, Pazar, 05:07

MSB sıcak gelişmeyi duyurdu! Kandil'de 4 hedefe hava harekatı

 Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonları kapsamında Kandil bölgesinde tespit edilen 4 hedefin hava harekatıyla etki altına alındığını bildirdi.

Son dakika haberleri: Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

4 HEDEFE HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Irak kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları planlandığı şekilde devam ederken, Kandil bölgesinde tespit edilen 4 hedef de düzenlenen hava harekâtı ile etki altına alınmıştır." denildi.

İLK GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarından ilk görüntüleri de sosyal medya hesabında paylaştı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Terör örgütü PKK ve diğer terörist unsurlara karşı Irak kuzeyinde icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarından ilk görüntüler..." ifadelerine yer verildi.

5 BİN ASKER SAHADA

A Haber'in aktardığı bilgilere göre, 5 bine yakın asker operasyona dahil. Diyarbakır'da f-16 hareketliliği sürüyor. Operasyona mayın arama tarama ekipleri ve köpekler de katıldı.

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Teröristlerin barınak, sığınak ve mağaralarından oluşan 400'e yakın hedef kara ateş destek vasıtalarıyla, 60'tan fazla hedef ise Hava Kuvvetleri unsurlarımız tarafından etki altına alınmış bulunmaktadır. Çok sayıda teröristin de bu operasyon sayesinde etkisiz hâle getirildiği değerlendirilmektedir. Müteakiben, Hava Kuvvetleri unsurları, kara ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız, bölgeye hava hücum harekâtı ve karadan sızma harekatı icra etmiştir. Operasyonlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılmaktadır." ifadelerini kullandı.