SİYASET
07 Aralık 2020, Pazartesi, 08:57

HDP milletvekili ve Kadın Kolları'nın, "Gerçüş'teki kamu görevlilerinin bir çocuğa tecavüz ettiği" iddialarına başsavcılıktan yalanlama geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve Kadın Kolları tarafından, Gercüş'te bir çocuğun kamu görevlilerin tecavüzüne uğradığı iddiası ortaya atıldı. İddia, "Gercüş'te neler oluyor?" etiketiyle sosyal paylaşım sitesi Twitter'da kısa sürede gündem oldu.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafndan yapılan açıklamada, Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü mağdur çocuk P.Ö'nün cinsel istismara uğraması olayıyla ilgili olan soruşturmanın halen devam ettiğini belirterek, birtakım medya kuruluşları tarafından ortaya atılan iddialarının yalan olduğunu söyledi.

KADIN KOLLARI'NIN PAYLAŞIMI

HDP Kadın Kolları tarafından yapılan Twitter paylaşımında, kolluk kuvvetlerine iftira atıldı. Gercüş'teki bir çocuğun, polis ve uzman çavuş olduğu belirlenen kişilerce tecavüze uğradığı yalanı ortaya atılarak iktidar suçlandı.

TUMA ÇELİK'İN TECAVÜZ SKANDALI ÇABUK UNUTULDU

Sıklıkla FETÖ'cülerin avukatlığını yapma eyleminde bulunan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından yalanın yayılmasına destek vererek söz konusu yalanı, 2. Musa Orhan olayı olarak nitelendirdi. Paylaşımda kamu görevlilerinin, küçük yaştaki bir çocuğa tecavüz ettiği iddialarına değinen Gergerlioğlu, resmi yetkililerin de sözde bu tecavüzü doğruladığını iddia etti.

CHP VE HDP YANDAŞLARI MEDYALAR DA YALANI YAYDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile HDP yanlısı olarak yayınlar yapan Duvar Gazetesi, Artı Gerçek ve BirGün Gazetesi gibi medya organları da bu yalanın yayılmasına yardımcı oldu. Ancak gerçek, kısa sürede ortaya çıktı.

BAŞSAVCILIKTAN SÖZ KONUSU İDDİALARA YALANLAMA

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili resmi bir açıklama yaparak P.Ö.'nün cinsel istismara uğramasıyla ilgili olan soruşturmanın Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldüğünü duyurdu. Söz konusu yayın organlarının yaptığı haberlerin gerçekle bir ilgisi bulunmadığı beyan edilen yazıda, soruşturma boyunca hiçbir kamu görevlisinin veya şüphelinin tespit edilmediği vurgulandı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi açıklaması