SİYASET
12 Aralık 2020, Cumartesi, 09:49

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, polis ekipleri tarafından gözaltına alınan teröristin telefonunu hızlı bir şekilde alıp kendi cebine soktu.

Bir terör örgütü mensubu gözaltına alındığı sırada devreye giren HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, teröristin cep telefonunu kıvrak bir hareketle, kimseye çaktırmadan alarak kendi cebine yerleştirdi. İmir hakkında, delilleri karartmaya çalıştığı gerekçesi ile soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

EL ÇABUKLUĞUYLA TELEFONU ALDI

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında 'Silahlı Terör Örgütü Propagandası Yapma' ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçlarından kayıt bulunan Ercan Oğuz adlı terör örgütü mensubunun yakalanması için talimat verdi.

Bu kapsamda Cizre'de HDP Şırnak milletvekili Nuran İmir'in de aralarında yer aldığı grup içindeki bir şüpheli, polis ekipleri tarafından göz altına alınırken, İmir de polisin gözaltı işlemi sırasında ekipleri engellemek üzere sözlü müdahalede bulundu. O sırada şüpheliye yaklaşıp arka cebinde bulunan cep telefonunu hızlı bir şekilde alıp kendi cebine attı.

POLİSLER KAMERA KAYITLARINI İNCELEYEREK BULDU

Polis ekipleri, kamera kayıtlarını inceledi. Milletvekilinin, şüphelinin telefonunda temini mümkün olabilen dellilleri silebilmesi ihtimali üzerine, bahsi geçen telefonun incelemeye alınması için aynı soruşturma kapsamında şüpheli hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarıldı.

Soruşturma evrakında yetkisizlik kararı

Şüpheli Oğuz yeniden yakalanınca üzerinde milletvekili İmir'in hızlı bir şekilde aldığı cep telefonuna ulaşıldı. İçinde suç delilleri olduğu düşünülen telefonun ele geçirilmesini engelleyerek suç delillerini karartmaya yönelik girişimde bulunan İmir hakkında soruşturma evrakı hazırlandı, ancak "yetkisizlik" kararından ötürü Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu'na yollandı.