DÜNYA
01 Ağustos 2025, Cuma, 08:53

Hamas’ın Gazze Şeridi’nde açlık krizi çözülene kadar İsrail ile yapılan ateşkes müzakerelerine geri dönmeyeceği öne sürüldü.

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik yıllardır süren saldırıları devam ederken İsrail basınından olası ateşkese ilişkin yeni bir iddia geldi.

İsrail basınına konuşan iki kaynak, Hamas’ın arabuluculara Gazze Şeridi’nde açlık krizi çözülene kadar İsrail ile yapılan ateşkes müzakerelerine geri dönmeyeceğini bildirdiğini öne sürdü.

Hamas, Gazze'deki şiddetli insani kriz sona erdirilip yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı takdirde, ateşkes anlaşmasına yönelik müzakerelere derhal yeniden katılmaya hazır olduklarını bildirdi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, müzakerelerin açlık ve kıtlık ortamında sürdürülmesinin anlamını ve amacını yitirdiği uyarısında bulunularak, "Yardımlar Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaşır ve derinleşen insani kriz ile kıtlık sona erdirilirse, müzakerelere yeniden ve derhal katılmaya hazırız." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, uluslararası toplum ve ilgili tüm taraflar, İsrail'in Gazze'de işlediği toplu katliamı durdurmak, gıda yardımını Gazze Şeridi'nin tamamındaki ihtiyaç sahiplerine hiçbir kısıtlama olmaksızın ve derhal ulaştırmak ile bu yardımların güvenliğini sağlamak üzere acilen harekete geçmeye çağrıldı.