GÜNDEM
11 Mayıs 2021, Salı, 15:52

"İsrail'e Yaptırım Uygulansın "

Fransa'da iktidardaki Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) partisi Milletvekili Gwendal Rouillard, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a İsrail devletine yaptırım çağrısında bulundu. İsrail'İn Filistinlilere yönelik insanlık dışı müdahalelerinde 300'den fazla kişinin yaralandığını belirten Rouillard, "Görevinizin bir parçası olarak, Fransa ve Avrupa Birliği'nin (AB), İsrail devletine karşı güçlü yaptırımlar benimsemesi, Filistin devletinin BM kararlarına uygun olarak 1967 sınırlarıyla tanınması çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

Ramazan boyunca ibadet yerlerine girişe izin verilmemesine Doğu Kudüs'te Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinli ailelerin zorla yerinden edilmesinin eklendiğini kaydeden Rouillard, Fransa'nın Birleşmiş Milletler (BM) kararları uyarınca İsrail hükümeti ve aşırı sağcı grupların aralıksız ve gaddar baskılarını kabul edemeyeceğini vurguladı.

 

İSRAİL DEVLETİNE GÜÇLÜ YAPTIRIM ÇAĞRISI

Rouillard, son olayların "adaletsizlik ve kanunsuzluktan beslenen, nihayetsiz çatışmalara yol açarak barış ve güvenliğe izin vermeyen statükonun ötesine gitme zorunluluğunu" hatırlattığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Görevinizin bir parçası olarak, Fransa ve Avrupa Birliği'nin (AB), İsrail devletine karşı güçlü yaptırımlar benimsemesi, Filistin devletinin BM kararlarına uygun olarak 1967 sınırlarıyla tanınması çağrısında bulunuyorum. Sadece adalet barışa olanak sağlayacaktır."