GÜNDEM
07 Ekim 2020, Çarşamba, 11:53

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunu hezimete uğratmaya devam ediyor. İki ülke arasındaki cephe hattındaki çatışmaların 10. gününde Ermenistan ordusunun "Dehşet" lakaplı albayı Artur Galstyan öldürüldü. Askeri teçhizatları ve tabii askerleri büyük darbe alan Ermenistan'ın Başbakanı Paşinyan, yaptığı açıklamada geri adım atmayı kabul ettiklerini ve taviz vermeye hazır bir durumda olduklarını bildirdi. Nikol Paşinyan bu bağlamda, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazı

Kendi halkından ve Rusya'dan beklediği desteği alamayarak dünyaya rezil olan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan geri adım atmak zorunda kaldı.

Yaptığı açıklamada, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız." ifadelerini kullanan Paşinyan, daha önceden kendi halkını Türk mallarını boykot etmeye çağırmış, ancak reddedilmişti. Öte yandan Rusya'yı arayan çaresiz Paşinyan, Putin'den de destek görememişti. Putin'in telefonu Paşinyan'ın suratına kapattığı görüntüler dünya gündemine oturmuştu.