GÜNDEM
26 Eylül 2022, Pazartesi, 18:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Yunanistan’ı Ege adalarını silahlandırmaması konusunda sert sözlerle uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından yaptğı açıklamada Yunanistan’ı Ege adalarısilahlandırmaması konusunda uyararak, “''Komşumuz Yunanistan'ın her tarafı buram buram tahrik ve provokasyon kokan politikalarını ibretle takip ediyoruz. Yunanistan'a karşı gerektiğinde ülkemizin hak ve menfaatlerini elimizdeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayız.” dedi.

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada, ''Komşumuz Yunanistan'ın her tarafı buram buram tahrik ve provokasyon kokan politikalarını ibretle takip ediyoruz. Yunanistan'a karşı gerektiğinde ülkemizin hak ve menfaatlerini elimizdeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayız. Ne o askeri yığınaklar ne o siyasi ve ekonomik destekler Yunanistanbizim seviyemize çıkarmaya yetmez ama Yunanistan'ı batağa sürüklemeye kafi gelir. Bu, hem Yunan siyasetçiler, Yunan devleti, Yunan halkı hem de onları kukla gibi kullananlar bakımından tehlikeli bir oyundur" ifadelerini kullandı.