GÜNDEM
27 Kasım 2020, Cuma, 13:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrasında yeni tedbir açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar'da kıldıktan sonra yeni koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tedbirler almakta mecbur olduklarını ve yeni tedbirler alacaklarını ifade ederek, bununla alakalı çalışmaları yürüten kurumun Bilim Kurulu olduğunu belirten Erdoğan, gündem konuları arasında yeni önlemler olduğunu aktardı.

BÖYLE GİDERSE VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞ KAÇINILMAZ

Başkan Erdoğan; maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının önemini bir kez daha hatırlattı. Özellikle hijyen konusuna dikkat çeken Erdoğan, bu hususa dikkat edilmediği sürece, özellikle büyük şehirlerde koronavirüs vaka sayılarındaki artış oranının kaçınılmaz derecede olacağına dikkat çekti.

HASTANELERİMİZDE SIKINTI YOK

Hastanelerde genel olarak bir sıkıntı olmadığını dile getiren Erdoğan, fiziki altyapıda da herhangi bir sorun olmadığını beyan etti. Virüsün yayılmasının önüne geçilmesi gerektiğini açıklayan Erdoğan, gündemde olan aşı konularına değinerek, aşılarla ilgili yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu aşıların herhangi bir yan etkisi olup olmamasına ilişkin takip sürecinin yapıldığı belirtildi.

YERLİ AŞI İÇİN TARİH BELİRLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşı konusuna da değindi. Dünya çapındaki aşılarla ilgili olarak Rusya'dan Putin'le, Çin ve Almanya ile de görüşmeler olduğunu aktaran Erdoğan, oradan gelecek aşıların gönüllüler üzerinde deneneceğini söyledi. Erdoğan, yerli aşı hususunda Nisan ayını işaret etti.