GÜNDEM
23 Aralık 2020, Çarşamba, 09:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında AİHM'nin kararını değerlendirdi.

MYK toplantısı gerçekleştirdiği esnada AİHM tarafından verilen karardan haberdar olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAİHM 'nin terörle alakalı Türkiye'den giden bütün kararlara onay verdiğine dikkat çekerek, Türkiye'deki mahkemelerden henüz karar çıkmadığını dile getirdi.

Karaların iç hukuk yolları tüketilmeden alındığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin aleyhinde hareket edildiğini söyledi. Toplamda 50 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan birinin serbest bırakılmasına tepki gösteren Erdoğan, "Nasıl serbest bırakırlar? Bu karar bizi bağlamaz, onlar kendi adamlarını koruyor." ifadelerine değindi.

BAHÇELİ 'HDP KAPATILSIN' DEMİŞTİ

Türkiye Gazetesi tarafından yapılan habere göre MYK toplantısında ek olarak Selahattin Demirtaş hakkında hazırlanan yaklaşık 150 sayfa kararın çeviri işlemleri bittikten sonra inceleneceği ifade edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması gerektiğine ilişkin sözleri de toplantıda gündeme getirildi.

ERDOĞAN: PARTİ KAPATMAYI AK PARTİ ZORLAŞTIRDI

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partileri kapatmaya karşı olduğunu belirterek, bu konuda en çok kendilerinin ağzının yandığını belirtti. AK Parti'nin, parti kapatmayı zorlaştırdığını anımsatan Erdoğan bu kararın zaten kendilerine ait olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bu zaten bizim kararımızdı. Partileri kapatmak yerine, bir ceza verilecekse kişiler üstünden verilmelidir." sözlerini sarf etti.

AK PARTİ İL KONGRELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MYK toplantısında AK Parti Tanıtımı ile Medya’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir da sunum yaptı.

Toplantıda ayrıca yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle başka tarihleri ertelenen il kongrelerinin, önümüzdeki Ocak ayı içinde yapılmaya başlamasına ilişkin karar alındı.