GÜNDEM
29 Nisan 2024, Pazartesi, 16:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Merkezi’nde gerçekleştirilen AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Türkiye’nin başta deprem olmak üzere afetlere hazırlık noktasındaki eksiklerinin giderilmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta İstanbul olmak üzere şehirleri istila eden dayanıksız ve sağlıksız yapıların dönüşümünün hayati önem arz ettiğini belirtti. 

“AFETLERE HAZIRLIK SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nüfusunun yüzde 71’i deprem riski yüksek yerlerde ikamet eden ülkemiz için kentsel dönüşüm çalışmaları tercihten öte zorunluluktur. Bilim adamları her gün bizleri deprem konusunda uyarırken, önceki hafta Tokat ilimiz 5,6 büyüklüğünde bir depremle sarsılmışken, deprem İstanbul’umuz için bir beka meselesi hâline gelmişken, yani deprem gerçeği kendini sürekli hatırlatırken hiçbirimizin kentsel dönüşüm projelerini geri plana itme, önemsiz hâle getirme lüksü yoktur.”

Ülke ve millet meselesinin siyasi partisi olmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afetlere hazırlık, bizim nazarımızda siyaset üstü bir konudur. Açık söylüyorum, bizim bütün derdimiz insanımızı yaşatmaktır. Bizim amacımız, vatandaşlarımıza müreffeh bir gelecek sunmak” dedi.

“İhmalden, siyasi rekabetten, tembellikten veya para hırsından dolayı daha fazla acı çekmek, daha fazla yıkım ve gözyaşı görmek istemiyoruz” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Hükûmet olarak kentsel dönüşüm, sel ve taşkın riskini azaltma, dere ıslahı ve ağaçlandırma gibi insanlarımızın can ve mal emniyetini sağlayacak her türlü projeye gereken desteği vereceğimizin bilinmesini istiyorum.”