GÜNDEM
23 Aralık 2020, Çarşamba, 13:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde CHP tarafından gelen açıklamalara olan tepkisini ortaya koydu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul gören 2021 bütçesinin hayırlı olması temennileri ile başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarpıtma ve yalandan uzak olan her türlü eleştiriye saygı gösterdiklerinin altını çizdi.

Sözü Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelten Erdoğan, CHP'lilerin halen kendilerini herkesi hizaya soktukları o tek parti döneminde yaşadıklarını zannettiklerin söyledi.

'CHP'LİLER BİR DOĞRU YANINA 9 YALAN EKLERLER'

Erdoğan, CHP'nin bir doğrunun yanına 9 yalan ekleyerek bir resim çizdiklerini ve bu çizdikleri resme herkesin inanmasını beklediklerini dile getirerek CHP'nin her türlü kesime hakaret etmekten çekinmediğini altını çizdi.

'CHP'YE İTİBAR ETMEYENLERE HAKARET ETMEKTEN ÇEKİNMEZLER'

CHP'ye itibar etmeyen çiftçi, işçi, polis, asker, öğretmen ve dahi kim varsa herkese hakaret ettiklerini bildiren Erdoğan, "Bir öğretmen AK Parti'liyse kötü, CHP'liyse iyi. Çiftçi eğer oyunu CHP'ye veriyorsa iyi, AK Parti'ye veriyorsa cahil. Yargı mensubu onların istediği gibi davrandığı zaman saygıdeğer oluyor, ancak kendi vicdanına göre hareket ettiğinde militan olarak ilan ediliyor." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde ki taciz ve tecavüz olaylarını da es geçmeyen Erdoğan, her gün yeni bir vaka çıktığını belirterek partidekilerin olayları temizlemeden önce halkın karşısında çıkmaması gerektiğini belirtti.

'ERDEMLİ DURACAKLARI YERDE GÜNDEMİ SAPITIYORLAR'

CHP'nin parti içindeki taciz ve tecavüz vakalarına karşı erdemli bir duruş sergilemek yerine gündemi saptırmaya çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, Kılıçdaroğlu tarafından uyuşturucudan vergi alınması hususunda yapılan çağrıya da cevap vererek, Kılıçdaroğlu'nun istikametinden şaşırdığını söyledi. 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, ülkeye yurt içi ve yurt dışından kaynak kazandırmak adına zaman zaman başvuruda bulunulan Varlık Barışı uygulamasını fuhuş, uyuşturucu, ve organ ticareti ile ilişkilendirecek kadar düştüğünü söyledi.

İBB'NİN KUR'AN-I TÜRKÇE OLARAK OKUTMASI

İBB'nin Kur'an-ı ve Ezanı Türkçe dilinde okutmasına değinen Erdoğan, milletten böyle bir talep gelmemişken ticari, turistik ve ideolojik hesaplarla dini sembollere kaldırılmasının art niyetli olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Milletin değerlerine yapılan saldırıları hoş görmeyiz." dedi.

Erdoğan, Türkiye'yi geriye değil de ileri doğru götürecek her türlü hizmetin kendi taraflarında hoş karşılandığını belirterek, milletin değerlerine, kültürüne ve tarihine yönelik olarak yapılan terbiyesizliği ve saldırıyı hoş göremeyeceklerini dile getirdi.

AİHM TARAFINDAN VERİLEN DEMİRTAŞ KARARI

AİHM'in Selahattin Demirtaş kararı hakkında MYK toplantısında, bu kararın kendilerini ilgilendirmediğini belirten Erdoğan, yeni açıklamasında AİHM'nin Türkiye'den saygı alması için önce çelişkilerini sorgulaması gerektiğini kaydetti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VERİLEN BURS YÜKSELTİLDİ

Erdoğan, üniversite öğrencileri için verilen kredi burs miktarının arttığını belirterek lisans öğrencilerinin bursunun 550 TL'den 650 TL'ye çıktığını, yüksek lisans öğrencilerinin bursunun 1100 TL'den 1300 TL'ye çıktığını, doktora öğrencilerinin bursunun ise 1650 TL'den bin 950 TL'ye çıktığını söyledi.


Haber düzenleme: Ecem Köksal