GÜNDEM
09 Aralık 2020, Çarşamba, 13:43

Azerbaycan'a gitmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli gündem konularını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a yapacağı kritik ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

SİLAH ALIMLARIMIZLA İLGİLİ İFADELER ŞIK DEĞİL

Seçimi kazanan Joe Biden'a yabancı değilim. Obama döneminde kendisi ile gayet iyi bir şekilde tanışan biriyim. Evime kadar gelmiştir, rahatsız olduğumda da beni evimde ziyaret etti. Görevini üstlensin, üstlendikten sonra tabii ki oturup bazı şeyler hakkında konuşacağız. Bizim silah alımlarımızla ilgili konulardaki attıkları adımları veya sarf ettikleri ifadeleri doğrusu hiç şık bulmuyoruz.

AZERBAYCAN'IN YANINDA OLACAĞIZ

Azerbaycan'a olan desteklerimiz devam edecek. 44 gün süren çetin mücadeleler sonucunda hamdolsun ki yıldız ve hilal bugün Karabağ semalarında gururlu bir şekilde dalgalanmaktadır. İşgal edilen toprakların tekrardan imar edilmesi süresince Azerbaycan'ın gerek üstyapı gerekse altyapı çalışmalarında yanında yer alacağız.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı

Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konuda nasıl bir adım atacağı kendi derdidir bizim derdimiz değil. Yaptığı açıklamada oldukça sulandırılmış cevaplar kullandı. Böyle bir şey düşünüyorsa, gerçek anlamda aday olacaksa ülkemiz için de, kendi partisi için de daha isabetli olur.

Demirtaş gibi bir teröristin haklarını korumayacağız

Yargının işine karışmak benim haddime değil, ancak Selahattin Demirtaş gibi bir teröristin eğer varsa sözde haklarını koruyacak değiliz. Yargımızın, Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkanı hazırlamayacağına inanıyorum. Kaldı ki Diyarbakır'ın, Kobani'nin, Yasin Börü'nün faili kendisidir.

Yaptırım kararı Türkiye'yi fazla ırgalamaz

AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye yönelik olarak alınacak bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok da fazla ırgalamaz. Yunanistan sürekli olarak masadan kaçıyor, hiçbir zaman masada kalmadılar. Eğer Yunanistan komşu ülke olarak dürüst bir şekilde davranırsa biz de masada yer almaya devam ederiz. Yolumuza bundan sonra da dimdik devam ediyoruz. Doğu Akdeniz üzerindeki haklarımız ne ise bu haklarımızı korumayı sürdüreceğiz.

PSG ve Medipol Başakşehir maçındaki ırkçılık olayı

Fransa ırkçı söylemlerin fazlasıyla yoğunlaştığı bir ülke haline geldi temennimiz bu akşam oynanacak maçın suhuletle sona ermesidir.