EKONOMİ
07 Mayıs 2024, Salı, 07:00

Global Times gazetesi 2023-2028 yılları arasında dünya ekonomisine en fazla katkı sağlayacak 10 ülkeyi açıkladı. 

Gelişmiş ülkeler, inovatif üretimden gelişmiş altyapı yatırımlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede girişimlerle dünya ekonomisini canlandırıyor.

Bazıları, en son teknolojileri kullanarak ihracatı artırırken, kimileri ise yeni pazarlara açılarak küresel ticaret ağını genişletiyor. Bu ülkelerin ortak noktası ise, hepsinin sürdürülebilir kalkınmaya ve yenilikçi çözümlere odaklanması.

Birçok ülke, eğitim sistemine yaptığı yatırımlar sayesinde nitelikli işgücü yetiştirerek ve inovasyona açık bir ortam yaratarak teknoloji üssü haline geldi.

Başka ülkeler ise tarım sektöründe yaptığı modernleştirme çalışmaları ile gıda arzını artırarak küresel gıda güvenliğine katkıda bulundu.

Buna bağlı olarak doğru politikalar ve özveri ile her ülkenin kalkınabileceğini ve küresel ekonomiye katkıda bulunabileceğini gösteriyor.

Sürdürülebilir kalkınmaya odaklanmak, yenilikçi çözümlere açık olmak ve küresel ticaret ağlarına entegre olmak, her ülkenin kalkınması ve küresel ekonomiye katkıda bulunması için anahtar niteliğinde.

Çin merkezli Global Times gazetesi 2023-2028 arasında dünya ekonomisine en fazla katkı yapacak olacak 10 ülkeyi açıkladı

İŞTE DÜNYA EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK 10 ÜLKE!

RUSYA

YÜZDE 1.6 

MISIR

YÜZDE 1.7

BREZİLYA

YÜZDE 1.7

JAPONYA

YÜZDE 1.8

ALMANYA

YÜZDE 2.1

ENDONEZYA

YÜZDE 3.6

ABD

YÜZDE 11.3

HİNDİSTAN

YÜZDE 12.9

ÇİN

YÜZDE 22.6

TÜRKİYE DÜNYA EKONOMİSİNE NE KADAR KATKI SAĞLAYACAK?

TÜRKİYE |  YÜZDE 2.1

Türkiye, 2023-2028 yılları arasında Dünya ekonomisine katkı sağlayacak ülkeler arasında ilk 5'te bulunuyor.