DÜNYA
05 Aralık 2020, Cumartesi, 14:03

ABD Başkanı Trump, Somali'de bulunan ABD askerlerinin birçoğunun 2021 yılı başına kadar geri çekilmesine ilişkin talimat verdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Trump'ın, Somali'de bulunan askerlerin geri çekilmesine ilişkin verdiği talimatıyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, Trump'ın ABD Afrika Komutanlığı ve Savunma Bakanlığı'na, Somali'de bulunan askeri personellerin çoğunun, önmüzdeki yılın başına kadar tekrardan konumlandırılmasına ilişkin talimat verdiği belirtildi.

SOMALİ'DE YAKLAŞIK 700 ASKER VAR

ABD'li 700 askerin Somali'de bulunduğu belirtildi. Geri çekilme takvimiyle ilgili detayların güvenlik gerekçelerinden ötürü açıklanmadğı söylendi.

Diğer taraftan Wall Street Journal gazetesinin yazdığına göre, Somali'den çekilmesi emredilen askeri personellerden bazılarının Cibuti ve Kenya'da bulunan üslere naklinin gerçekleştirebileceği belirtildi.

MİLLER'DAN SÜRPRİZ ZİYARET

3 Kasım 2020 ABD seçimlerinin ardından Trump, Christopher Miller'i Savunma Bakan Vekili olarak atamıştı. Miller, Somali'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdikten sonra orada görevli olan Amerikan askerleriyle bir araya geldi.

Seçimlerden önce açıklama yapan ABD Başkanı Trump, Irak, Afganistan ve Somali'de bulunan askerlerin sayısının azaltılacağına ilişkin mesaj vermişti.