YEREL HABERLER
10 Ocak 2021, Pazar, 02:26

Diyarbakır'ın Lice kırsalında terör örgütü PKK ile girilen çatışmada 1 askerimiz şehit düştü. İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada, bir jandarma personelinin şehit olduğu iki askerin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamasında, Diyarbakır Lice kırsalında teröristlerle yaşanan çatışmada, bir jandarma personelinin ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu, 2 jandarma personelinin de yaralandığı kaydedildi.

Söz konusu bölgede operasyonun devam ettiği ifade edilen açıklamada,

"Şehidimize Allah'tan rahmet, aziz milletimize, kederli ailesine ve kahraman jandarmamıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

açıkamasına yer verildi.

MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞI DÜŞTÜ

Diyarbakır Lice kırsalında, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik'in şehadet haberi Malatya'daki baba ocağına ulaştı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinide terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Malatyalı Uzman Çavuş Mehmet Çelik'in acı haberi Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi'nde ikamet eden ailesine askeri yetkililer tarafından verildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince Türk bayrakları ile donatılan şehidin baba ocağında sağlık görevlileri fenalaşan aile yakınlarına müdahalede bulundu.

2017 yılında göreve başladığı öğrenilen şehit Uzman Çavuş Çelik'in evli olduğu açıklanırken, Malatya Valiliğinden de taziye mesajı geldi. Valilikten gelen Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"9 Ocak 2021 günü Diyarbakır ili Lice kırsalında icra edilen Terörle Mücadele Harekâtı sırasında BTÖ mensuplarıyla çıkan silahlı çatışmada ağır yaralanan ilimiz Yeşilyurt ilçesi nüfusuna kayıtlı J. Uzm. Çvş. Mehmet Çelik sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabrı cemil diliyoruz. Malatya'mızın ve Milletimizin başı sağ olsun."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ŞEHİT ANNESİNE BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Lice kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik'in annesi Aynur Çelik'le telefon görüşmesi yaparak başsağlığı temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Aynur Çelik'e oğlu Mehmet Çelik'in şehadeti dolayısıyla taziyelerini iletti.

Şehit Mehmet Çelik'e Allah'tan rahmet, ailesine de baş sağlığı dileyen Erdoğan, şehidin kanının yerde bırakılmayacağını söyledi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: TERÖRÜN KÖKÜ KAZINANA DEK MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Diyarbakır Lice ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askere rahmet diledi.

TBMM Başkanı Şentop, sosyal medyada yaptığı paylaşımda,

"Diyarbakır Lice kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, yaralı askerlerimize şifalar diliyorum. Terörün kökü kazınana kadar, alçak katillerle mücadelemizin devam edeceğinden kimsenin zerrece şüphesi olmasın."

ifadesine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen asker için rahmet diledi.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

"Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahraman Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, ailesine ve jandarma teşkilatımıza başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

ifadelerini kullandı.