GÜNDEM
08 Ocak 2021, Cuma, 15:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hemen hemen her terör olaylarında ve hükümet aleyhine yapılan eylemlerde ilk saflarda yer alan ve sık sık terör örgütüyle bağlantılı olan kişileri savunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili açıklama geldi. Erdoğan Canan Kaftancıoğlu'nun DHKP-C militanı olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör olarak atanmasının ardından başta Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olmak üzere birçok kesimden tepkiler ardı ardına gelmiş ve öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi önünde protesto Eylem'i gerçekleştirmişti. Hemen hemen her terör olaylarında ve hükümet aleyhine yapılan eylemlerde ilk saflarda yer alan ve sık sık terör örgütüyle bağlantılı olan kişileri savunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da protestoları desteklemiş ve dahil olmuştu.

Yaşanan bu tepkiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da soruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili işin içinde teröristlerin de olduğunu, hatta Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da DHKP-C militanı olduğunu belirtti.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

“Öğrencilerle niye görüşeyim? Öğrenciler bu işin içinde değil bu işin içinde teröristler var. Öğrencilikle alakası olmayan CHP’nin il başkanı orada, kendisi DHKP-C militanıdır. Bir başka partiye mensup bir kişi daha orada. Yasalara uygun olarak atanmış bir rektör var. Yasalar ne diyorsa Melih bey de buna göre atanmıştır. O da buradan yetişmiş bir arkadaşımızdır. Daha önce iki üniversitede, Haliç ve İstinye’de rektörlük yapmış bir isimdir. YÖK’ün içinden bana dokuz isim teklif edildi. Bana yasaların verdiği yetkiyle Melih beyi seçtik. Onu layık gördük. Çok başarılı olacağına inanıyorum”