SAĞLIK
09 Aralık 2020, Çarşamba, 09:54

Kovid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, maskenin kapalı ortamlarda 4 saat ve üzeri geçirilen vakitlerde koruyuculuğunu yitirdiğini belirtti.

Kış aylarının etkisini sert bir şekilde göstermesi, vatandaşların kapalı alanlarda daha uzun süre vakit geçirmelerine sebep oldu. Bilindiği üzere yeni tip Koronavirüs (Covid-19) kapalı ortamlarda çok daha hızlı bulaşıyor.

VİRÜS BULAŞMA ORANI YÜZDE 100

Kovid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin de, kapalı ortamlarda uzun saatler geçirmenin, maske takılı olsa bile vatandaşlar için büyük risk teşkil ettiğine vurgu yaptı.

Maskenin kapalı yerlerde 4 saat veya daha uzun süre kullanımda koruyuculuk özelliğini yitirdiğini belirten Tekin, "O ortamda maske dahi taksanız virüsün bulaşma oranı yüzde 100." ifadelerini kullandı.

YASAKLAR DA BU YÜZDEN GETİRİLDİ

Yeni Koronavirüs tedbir kararlarıyla uygulamaya geçirilen kısıtlama ve yasakların bu sebeple getirildiğine dikkat çeken Tekin, özellikle kafe, kıraathane ve lokanta gibi mekanlarda vakit geçirme vesilesiyle virüsün bulaşmasına engel olmak üzere yasak kararları alındığını dile getirdi.

CİDDİ TEDBİRLER UYGULANMALI

Tekin, kapalı ortamların büyük risk olduğunu beyan ederek, "Buralarda daha çok vakit geçirdiğiniz zaman, maske takılı olsa bile virüsü başkalarına bulaştırıyorsunuz. Bu hususta katı önlemler alınmalı. Lokanta veya kafe gibi mekanlar eğer kaçak olarak hizmet veriyorsa bunlara karşı ciddi yaptırımlar uygulanması gerekiyor." dedi.