GÜNDEM
22 Aralık 2020, Salı, 18:17

Kronikler hemen heyecanlanmasın: Çin'e giden ikinci ihracat treni Kayseri'de 20 dakikalık moladan sonra yola devam etti.

Çin'e olan ikinci yolculuğuna başlayan Türkiye'nin ihracat treni, yakın zamanda Tekirdağ ilinin Çerkezköy ilçesinden hareket etmişti. Gelen bilgilere göre ikinci ihracat treni bugün Kayseri'ye ulaştı. Burada yaklaşık olarak 20 dakika boyunca mola veren tren, işlemlerin gerçekleşmesinin ardından yoluna devam etmek üzere harekete geçti.

İKİNCİ KEZ ÇİN'İN Xİ'AN ŞEHRİNE GİDECEK

Daha önceki ihracat treninin Halkalı garına geri döndüğünü iddia ederek algı oluşturmaya çalışan muhaliflere karşılık ikinci kez yola çıkan tren Kayseri'nin ardından Sivas'a geçecek, oradan Erzurum ve Kars güzergahı üzerinden devam ederek Ahılkelek İstasyonu'ndan yurt dışına çıkışını gerçekleştirecek. 

Tren yurt dışında sırasıyla önce Gürcistan'a gidecek, ardından Azerbaycan ve Hazar Denizi geçişini gerçekleştirecek. Kazakistan'a ulaştıktan sonra son durak olan Çin'e ve buradaki Xi'an şehrine ulaşacak. Tren toplamda 8 bin 693 kilometrelik yol katledecek. 2 deniz, 2 kıta ve 5 ülkeyi geçecek.