DÜNYA
03 Mayıs 2021, Pazartesi, 08:17

Çin Komünist Partisi'yle ilişkili bir hesaptan Hindistan'daki Covid-19 ölümleriyle alay eden bir paylaşım, tepkilerin sonrası silindi.

Çin'in sosyal medya sitesi Weibo'da paylaşımda, Çin'de fırlatılan bir füze ile Hindistan'da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden şahısların parklarda yakıldığı fotoğraf yan yana koyularak "Çin'de yakılan ateş ile Hindistan'da yakılan ateş arasındaki fark" yazılmıştı. Cumartesi akşamüstü bu paylaşım tepkilerin sonrası silindi.

TEPKİ YAĞDI

Milyonlarca takipçisi olan Çin Komünist Partisi Merkezi Politik ve Yasal İşler Komisyonu yapılan paylaşımın sonrası Weibo kullanıcıları bunun uygunsuz olduğunu, Çin'in Hindistan'a geçmiş olsun dileklerini sunmasının daha doğru olacağını yazmıştı.

Çin'deki Global Times gazetesinin makale işleri müdürü Hu Şijin Çin'in Hindistan'la insani bir dayanışma göstermesinin ahlaki yönden daha doğru olacağını söyleyen bir makale kaleme aldı.

HİNDİSTAN KABUSU YAŞIYOR

Cuma günü Çin Devlet Başkanı Şi Jinping Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye, ülkede yükselen ölümler sebebiyle başsağlığı mesajı iletmiş, gereksinim duyulması halinde yardım gönderebileceklerini ifade etmişti. Hindistan'da koronavirüs salgınının ikinci dalgası çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Ülke çapında hastanelerde boş yatak bulmak zorlaşırken oksijen kıtlığı da yaşanıyor.

Pazar günü Hindistan'daki günlük can kayıpları 3 bin 689 ile pandeminin başından bu yana en üst seviyeye ulaştı.Cumartesi günü ise ülkede teşhis edilen 400 bin yeni vaka bu alanda bir dünya rekoru kırdı.