SİYASET
27 Kasım 2020, Cuma, 08:11

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tüm tepkilere rağmen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile heyetini kabul etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, gösterilen tüm tepkilere rağmen terör destekçisi Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile heyetini kabul etmesi, yeni tartışmaların fitilini ateşledi. CHP'de uzun süren görüşmeler sonrasında terör destekçileri, CHP bayrağı altında, kürsüde basın açıklaması yaptı!

Fotoğraf: Terör destekçisi Şebnem Korur Fincancı

CHP, TERÖR DESTEKÇİLERİYLE YAN YANA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkezde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı ve heyetini kabul etti. Kabulde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin de yer aldı. Millet, Fincancı'nın teröre destek vermesi sebebiyle çok büyük bir tepki ortaya koymuştu. Buna rağmen Kılıçdaroğlu'nun terör destekçileriyle yan yana olması, CHP'yi de karıştırdı. Bu rezilliğe CHP içinden de tepki yağdı.

MİLLETİN TEPKİSİNE ALDIRIŞ ETMEDİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile beraber heyetini CHP bayrağı altında ağırlayan Kılıçdaroğlu'na milletten büyük bir tepki gelmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, hem partisinden hem de milletten gelen bu tepkilere aldırış etmeden terörist destekçileriyle yan yana gelmekten çekinmedi. Kılıçdaroğlu, CHP kürsüsünde basın açıklaması yaptırdığı terör destekçilerine güvendiğini bile söyledi.

'TBB'YE OLAN GÜVEN ARTTI'

Kılıçdaroğlu, koronavirüsün (covid-19) meslek hastalığı kategorisine girmesi için yapılan öneriyle ilgili, parlamentodan ortak bir kararın çıkmasının güzel bir şey olduğunu söyledi. Kararın Genel Kurul'a inmesi temennisinde olduğunu belirtti.

Fincancı ise koronavirüs vaka sayılarına ilişkin yalan söylemeye devam ederek, koronavirüs vaka sayılarının saha araştırmalarında tespit edildiğinden daha düşük olduğu yalanını söyledi. Kılıçdaroğlu ise bu yalana hiçbir şey demeyerek, "Söylenenler biraz gecikmiş olsa dahi doğru çıkması, Türk Tabipler Birliği'ne olan güvenimizi yükseltti." ifadelerini kullandı.