SİYASET
05 Mayıs 2024, Pazar, 12:12

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kanal7 ekranlarında gündeme ilişkin konulara değindi.

Kanal7 ekranlarında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

Ben de çok olumlu değerlendiriyorum. Türkiye son zamanlarda çok güvenlik sorunlarıyla uğraştı. Salgın hastalıklardan tutun birçok sorunla uğraştık. Şimdi seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bu tarihi bir fırsat. Bunu çok iyi değerlendirerek Türkiye'yi güçlü yarınlara taşımamız lazım. İktidarıyla muhalefetiyle ortak bir sorumluluğudur.

Milli konular dediğimiz uzun vadeli geleceğimizi ilgilendiren meselelerde bir araya gelmeyi becerilmemiz lazım. Hem rekabet edeceksiniz hem de ülkenin geleceği için işbirliği yapacaksınız. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da 'Türkiye'nin ihtiyacı' şeklinde ifade etti. Bu görüşmelerin önümüzdeki dönemde de arkasının gelmesini temenni ediyorum. Bu diyaloğun sürmesinde büyük fayda var. Zaten Cumhurbaşkanımız da iade-i ziyaret yağacağını ifade etti.

Bu konuda farklı sesler de duyduk ama Sayın Özel'in bu konuda gösterdiği tavır doğru bir tavır. Halkımız siyasette kavga istemiyor.

Cumhurbaşkanımızın da AK Parti'nin de zihniyeti şu; biz bir sonuç çıktığı zaman o sonucu her seçim sonrasında analiz ederiz. Bu sefer daha kapsamlı şekilde analizlerimizi yaptık. Biz hiçbir zaman faturayı millete çıkaran bir siyasi anlayışa sahip olmadık. Millet ne yaparsa yapsın haklıdır. Biz kendimize bakarız.

Bu süreç devam ediyor ama tek faktörlü bir sonuç olarak görmüyoruz. Çok boyutlu bir mesele. Yerelde olan faktörler var genelde olan faktörler var. Bütün konular analiz ediliyor. Bunun sonucunda bizim için mutlaka bir yol haritası çıkacaktır. Herkes üzerine düşeni alacaktır.