GÜNDEM
08 Temmuz 2025, Salı, 12:02

CHP'li eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Akbolat'ın yardımcısı Alican Abacı, itirafçı olarak; reklam panosu ihalelerini istedikleri firmalara verdiklerini iddia etti.

CHP'li belediyelere yönelik soruşturmalar devam ederken Beşiktaş Belediyesi'nde yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen eski belediye başkanı Rıza Akpolat ve çevresindekilere yönelik yeni bir iddia ortaya çıktı.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın yardımcısı Alican Abacı, etkin pişmanlıktan faydalanarak itirafçı oldu. Abacı, belediyedeki yolsuzluk çarkını adeta açığa çıkardı. 

Abacı ifadesinde Beşiktaş ve Beyoğlu belediyeleri arasında ortaklaşa geçen süreçlere ilişkin bilgi verdi, iki belediye arasındaki çıkar ağını ifşa etti.

Beşiktaş Belediyesi'nde 2019 yerel seçimlerinin ardından Özel Kalem Müdürü ve sonrasında başkan yardımcısı olarak görev yapan Alican Abacı, CHP'li belediyelerdeki rüşvete şahit olduklarını anlattı.

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ozan İş'in aylık gideri 200 ila 400 bin TL arasında olan CVK Rezidans'ta oturduğunu söyledi. İş'in, Hakan Yiğit ve Abdülaziz Işıkan kişilerle belediyede iş takibi yaptığını ihale ya da doğrudan temin ile bedellerinin üzerine fahiş farklar koyarak kazanç elde ettiğini iddia etti.

Abacı ifadesinde, "İş İnsanı Mehmet Çakıcı'dan 50 milyon TL, Serkan Öztürk'ten ise 20 milyon TL parayı bu kişilere reklam panosu verme vaadiyle alıp Personel AŞ hesabına yatırtmıştır." dedi. 

Abacı, Başkan Yardımcısı Ozan İş ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in birlikte hareket ederek reklam panosu ihalelerini istedikleri firmalara verdiklerini iddia etti.

Konuyla alakalı Abacı'nın ifadesindeki kısım şu şekilde,

"Ozan İş ile İnan Güney'in yakın bir ilişkisi vardır. Birlikte iş takip eder, reklam panolarını istedikleri kişilere verirlerdi. Beltaş'ın büyük reklam ihalesi 2024 yılının sonlarına doğru yapılacaktı. Reklam aracılığıyla ihale yapılan toplantıların iki tanesine katıldım. Serkan Öztürk, Ozan iş ve İnan Güney aracılığıyla ihale şartlarını ve ihale sürecini kendi istediği gibi değiştirmek için taleplerde bulunuyordu. "

 

KAYNAK: TRT HABER, SABAH