EKONOMİ
17 Kasım 2020, Salı, 10:05

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 3. ünitesine inşaat lisansı verildiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 3. ünitesine inşaat lisansı verildiğini kamuoyuna duyurdu. Bakanlık açıklamasında ilk reaktörün 2023 yılında devreye alınacağını belirtti.

İLK ANLAŞMA RUSYA İLE İMZALANMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sosyal medya platformu Twitter'dan bir açıklama yaptı. Açıklamada NGS'nin 3. ünitesi için inşaat lisansının verildiği belirtildi. Akkuyu'dan yükselecek enerji ile birlikte tüm Türkiye'nin aydınlatılacağı belirtildi.

Toplamda 4 bin 800 megavatlık bir güce sahip olan, 4 reaktörden oluşan santralin ilk ünitesinin 2023 yılında devreye sokulacağı belirtildi. Akkuyu NGS inşaasıyla ilgili olarak hükümetler arasındaki ilk anlaşma 2010 yılında Rusya ile imzalanmıştı.

ENERJİ PORTFÖYÜ ÇEŞİTLENDİRİLECEK

Twitter'dan yapılan açıklamada Akkuyu NGS için ilk reaktörün devreye giriş tarihi 2023 olarak belirlendi. Bakanlık açıklamasında yeni bir enerji kaynağının, enerji portföyünü çeşitlendireceğini duyurdu. Bu kuyudan yükselecek enerjinin tüm ülkeyi aydınlatacağı ifadelerine yer verildi.