GÜNDEM
24 Haziran 2022, Cuma, 11:03

Muğla Marmaris'te yangınla ilgili incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İdam konusu çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağza hoş gelmiyor ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da güçlü bir cezası olmalıdır. " açıklamasında bulundu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını ile mücadele sürüyor. Yangının başladığı ilk günden beri Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sahada incelemelerde bulunuyor.

Bakan Soylu, "Ormanlar doğanındır, içerisine girip biraz piknik yapayım diyen kişilerin değildir. Ormanlık alana giriş yasaklarımız hala devam ediyor.  Bu işlerden canı yanan bir vatandaş olarak söylüyorum. Özellikle orman konusundaki cezalar artırılmalı." açıklamasında bulundu. 

İDAM VURGUSU

Bakan Soylu, "İdam konusu çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağza hoş gelmiyor ama başka bir şey var.. Bu kadar sorumsuzluğun da güçlü bir cezası olmalıdır." ifadelerini kullandı.