DÜNYA
22 Ekim 2020, Perşembe, 19:38

27 Eylül tarihinden bu yana seferberlik ilan edilen Azerbaycan'da askerler, 30 yıldır süregelen Dağlık Karabağ bölgesinin özgürlüğü için mücadele ediyor. Şu ana kadar olan ilerleyişini başarıyla sürdüren Azerbaycan ordusundan gelen son dakika haberine göre, 7 köyün daha Ermenistan işgalinden arındırıldığı öğrenildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ bölgesindeki haklı mücaledeyi kazanana kadar harekatlara devam edeceklerini söylemişti.

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki gerilim hattı 27 Eylül 2020 tarihinden bu yana devam ediyor. Ermenistan'ın hain saldırısının ardından seferberlik ilan eden Azerbaycan'da, silahlı kuvvetlerin Dağlık Karabağ bölgesinin işgalden arındırılması ve 30 yıllık hasretin sona ermesi için gerçekleştirdiği operasyonlar başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 2 milyar dolardan fazla zayiata uğrayan Ermenistan ordusu her gün bozguna uğruyor. Gelen son dakika bilgisine göre Azerbaycan'ın ilerleyişinin sürdüğü ve bu bağlamda 7 köyün daha Ermenistan işgalinden kurtulduğu öğrenildi.

İŞGALDEN KURTARILAN BÖLGELER

Zengilan ilinin Kollukışlak, Malatkeşin, Kend Zengilan, Genlik, Velikulubeyli, Karadere, Çöpedere, Tatar, Tiri, Emirhanlı, Karkulu, Bartaz, Dellekli köyleri Ermenistan askerlerinin varlığından temizlendi. 

Öte yandan Ağbend kasabası da işgalden kurtarıldı.