DÜNYA
24 Aralık 2020, Perşembe, 09:56

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamak istemesi kararı gündemdeyken bazı ülkeler, komşu Bulgaristan'ı da hedef alarak propaganda yapmaya çalıştı.

Geçtiğimiz Mart ayında Avrupa Birliği tarafından Türkiye'ye yönelik olarak yaptırım uygulanmasına ilişkin nihai kararını alması üzerine hazırlık yapıldığının açıklanması sonrasında Türkiye düşmanları, ülkenin aleyhinde yalan yanlış haberler yapmaya başladı. Bu doğrultuda, Türkiye'ye yardım etmek isteyen ülkeler de bu kirli oyunlara alet edildi.

Akşam Gazetesi tarafından yapılan habere göre, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına karşı çıktığını belirten Bulgaristan, kara propaganda çalışmalarının merkezine koyuldu.

ERDOĞAN BULGARİSTAN'IN İÇ İŞLERİNE KARIŞIYOR İDDİASI

Avrupa Birliği ile ilgili haberlerle gündemde bulunan ve EURACTIV'DE Krassen Nikolov'un imzasını barındırarak yayınlanan, "Erdoğan, Uzmanlara Göre Bulgaristan'ın Siyasetine Açıkça Müdahale Ediyor" başlıklı bir yazı daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bulgaristan'da bulunan muhalefet partisi ve genel olarak Türklerin oy verdiği Hak ve Özgürlükler Hareketi'ne destek olmak suretiyle Bulgaristan'daki iç işlere müdahale ettiği iddia edildi.

BULGARİSTAN'I HEDEF TAHTASINA KOYDULAR

Başkan Erdoğan'ın, Bulgaristan'daki iç işlere müdahale etmesi yalanının yanı sıra, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov hakkında da bir takım iddialar ortaya atıldı. Yazıda, Borisov'un Avrupa Birliği'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a temsile darbe halde olduğu ifade edildi.